5 syytä sähköistää taloushallinto

19.12.2022


Miksi sinunkin pitäisi hankkiutua eroon mappimöröstä?

Väijyykö mappimörkö, eli taloushallinnon manuaalityökuorma, sinunkin työpäivääsi? Sen läsnäolon voi tunnistaa muun muassa päänsärystä, muistin kuormittumisesta ja ahtaaksi buukatusta kalenterista. Joskus se aiheuttaa myös paperihaavoja, mutta ne ovat sen pienin ongelma. Taloushallinnon sähköistäminen voi kuulostaa isolta urakalta, mutta sitä se ei ole - ei ainakaan Fennoan avulla. Kerron seuraavassa miksi taloushallinnon sähköistäminen on järkevää.

1. Sinulla on parempaakin tekemistä, kuin skannailla, tulostaa, naputtaa ja mapittaa. Tekipä yrityksenne mitä tahansa, ongelmana tuskin on ylimääräinen aika. Aika kannattaa käyttää tuottaviin toimenpiteisiin, kuten asiakkaista huolehtimiseen ja liiketoiminnan kehittämiseen. Liian usein talouteen liittyvät paperityöt kuitenkin nappaavat aimo osan viikosta. Se on pois kannattavuuden tai kasvun rakentamisesta tai pahimmillaan palautumisesta, joka on edellytys toiminnan jatkuvuudelle. Siirtymällä sähköiseen taloushallintoon poistat lukemattomia vaiheita eri tehtävistä, kuten ostolaskujen käsittelystä ja myyntilaskujen lähettämisestä ja erilaisten aineistojen toimittamisesta kirjanpitäjälle. Kaiken lisäksi sinulle jäävä työn osuus on tehty helpoksi.

2. Manuaalityössä inhimillisten virheiden määrä kasvaa: sama lasku tulee maksettua kahdesti, joku lasku jää maksamatta, tiedot naputetaan väärin ja niin edelleen. Pilkkuvirheillä on taloushallinnossa merkitystä. Samoin unohduksilla.

3. Voit menettää saataviasi, kun niiden hallinta on muistin varassa. Kun teet laskutuksen manuaalisesti tai erillisellä laskutusohjelmalla, joudut tarkastamaan tulevatko laskut maksetuiksi. Aina ei välttämättä huomaa, jos saatavia jää saapumatta. Sähköinen taloushallinto tekee valvontaa puolestasi, lähettää maksumuistutukset ja siirtää laskut tarvittaessa perintään.

4. Tarvitset vähemmän (?!) ohjelmistoja. Niin, vähemmän. Erillisen laskutusohjelman, tulostimen, skannerin, sähköpostin, erillisen sähköisen allekirjoitusohjelman ja verkkopankin sijaan tarvitset taloushallinnon tehtäviin vain Fennoan. Yhdessä ohjelmassa hoidat kaikki ja se on merkittävästi tehokkaampaa (ja mukavampaa).

5. Säästät hermojen ja ajan lisäksi luontoa. Ympäristö on kriisissä ja paperin kulutus taloushallinnon tehtäviin liittyen on helposti minimoitavissa. Siitä voi halutessaan luopua kokonaan.

Ja sitten se kynnys ylitettäväksi, eli kuinka irrottautua mappimörön tahmeista näpeistä ja siirtyä sähköiseen taloushallintoon? Kysy Fennoaa TaseControllin Lauralta, niin hän vastaa kysymyksiisi sekä tuo teidät kivuttomasti sähköisen taloushallinnon pariin.