Tänään jaettiin todistukset uusille KLT-kirjanpitäjille

24.01.2022

Uusia taloushallinnon huippuammattilaisia valmistui KLT-tutkintoon.

"Todistetusti taloushallinnon asiantuntija" oli sloganina, kun tänään jaettiin vuoden 2022 Tili- ja veropäiviltä etäyhteyksin todistukset ja pinssit uusille KLT-kirjanpitäjille. Minulla oli kunnia kuulua tähän alamme arvostettuun ammattilaisten joukkoon. Vuonna 2021 tutkintoa suorittamaan haki 520 henkilöä ja sen suorittivat 183 henkilöä. Suomessa on nyt noin 3 200 KLT-tutkinnon suorittanutta taloushallinnon ammattilaista, kun kirjanpidon ja tilinpäätöspalveluiden toimiala työllistää noin 12 000 henkilöä. KLT-tutkinnon omaavat henkilöt ovat tarkistettavissa Taloushallintoliiton nettisivujen listauksesta.

KLT-tutkinnon suorittamista voi hakea henkilö, jolla on riittävä peruskoulutus ja usean vuoden työkokemus taloushallinnon alalta. Osaaminen on todistettava kuusi tuntia kestävässä tentissä, jossa mitataan sekä laskentatoimen että yritys- ja vero-oikeuden osaamista. Saavutettua tutkintoa pidetään yllä riittävillä asiantuntijatason koulutuksilla, jotka raportoidaan Taloushallintoliitolle. Koulutuksia tulee kertyä vähintään kuusi päivää kolmen vuoden jakson aikana.

Taloushallinnon huippuammattilainen, KLT on motivoitunut kehittämään ja ylläpitämään osaamistaan, mikä on alalla elintärkeää. KLT nimen perässä kertoo korkeasta laskenta- ja vero-osaamisen tasosta.