Polttoainetuki

27.10.2022

Hae polttoainetukea
Hae polttoainetukea

Kuljetusyritysten kuljetustuen sekä työkoneyritysten polttoöljytuen hakuaika on 1.- 30.11.2022.

Valtionkonttori järjestää infowebinaarin tuen hakemisesta 31.10. klo 11.00. Webinaarissa käydään läpi polttoainetuen hakemista ja ehtoja. Tapahtumaan voit osallistua ilman ennakkoilmoittautumista Valtionkonttorin sivuilla https://www.valtiokonttori.fi/palvelut/korvaus-ja-vahinkopalvelut/polttoainetuki/ olevan linkin kautta. Se myös tallennetaan ja tallenne tulee katseltavaksi polttoainetuen verkkosivuille pian tapahtuman päättymisen jälkeen. 

Kuljetusyritysten määräaikainen polttoainetuki ja työkoneyritysten määräaikainen polttoöljytuki on tarkoitettu yrityksille, jotka harjoittavat maantiellä tapahtuvaa tavara- tai henkilökuljetusta tai joiden liiketoiminnassa käytetään kevyttä polttoöljyä käyttäviä työkoneita.

Yritysten lisäksi säätiöt ja yhdistykset, joilla on liiketoimintaa, voivat hakea tukea. Yritysten kokoa tai yhtiömuotoa ei ole rajattu.

Tuen myöntämisen edellytykset kuljetusyrityksille

1. Yrityksellä on Y-tunnus

2. Yrityksellä on ollut tukikauden ensimmäisenä päivänä (1.2.2022) voimassa oleva liikennelupa, taksilupa tai taksiliikennelupa. Tukea voi saada myös yritys, joka oli tukikauden ensimmäisenä päivänä rekisteröitynyt tavaraliikenteen harjoittajaksi kevyellä kalustolla.

3. Yrityksellä on ollut tukikauden ensimmäisenä päivänä hallinnassaan liikennekäytössä ollut ajoneuvo, joka on merkitty liikenneasioiden rekisteriin ja jonka käyttötarkoitukseksi on ilmoitettu luvanvarainen käyttö.

Tuen myöntämisen edellytykset työkoneyrityksille

1. Yrityksellä on Y-tunnus

2. Yrityksellä on ollut 1.2.-30.4.2022 käytössään kevyttä polttoöljyä käyttävä työkone tai työkoneita. Työkoneen tulee olla ajettava tai siirrettävä, käsikäyttöisille työkoneille tukea ei voida myöntää.

Lue lisää Valtionkonttorin sivuilta. Linkki ensimmäisessä kappaleessa.